Your Cart

Често задавани въпроси

От какво са изработени нашите съдове?

БАМБУК

Използваме естествен бамбук за нашите детски съдове. Бамбукът е жив материал, който не отделя токсични вещества в храната на детето. За разлика от пластмасата, бамбукът не предава вредни частици. Чинийката и купичката са изработени от дървесина, получена според FSC сертификацията. Това означава, че те са произведени в съответствие с принципите на природосъобразното стопанисване на горите и произлизат от внимателно и устойчиво управлявани гори.

Органичният бамбук, от който са направени нашите съдове, е 100% биоразградим, екологично чист, нетоксичен и покрит с одобрен от FDA лак за хранителен клас. Съдовете нямат пластмаса, BPA, PVC, олово и фталати.

Бамбукът не изисква пръскане с пестициди, за разлика от други материали, като дърво или пластмаса. Това го прави една от най-екологичните опции за съдове за деца.

СИЛИКОН

Силиконовите части са изработени изцяло от 100% хранителен силикон. Този материал е напълно безопасен и е произведен от естествени суровини като пясък, кислород, водород и въглерод. Всички прибори и чинии са предназначени за употреба в хранителната промишленост и са безвредни за здравето. Те не съдържат BPA, PVC, фталати или други вредни вещества. Благодарение на техните съставки, приборите и чиниите могат да се ползват безопасно от деца и възрастни.

Подходящи ли са нашите съдовете за съдомиялна машина?

Не препоръчваме да поставяте нашите продукти в съдомиялна машина. Освен бамбук, избягвайте да поставяте дървени, деликатни стъклени съдове, медни и други предмети, които не могат да се мият в съдомиялна машина.

Бамбукът се разцепва на отделните съставни ленти, когато е изложен на температурата и влажността в съдомиялна машина.

Ако желаете да ползвате нашите бамбукови съдове по-дълго, то моля да ги миете ръчно с топла сапунена вода. 

Мога ли да използвам стерилизатор?

Не препоръчваме да стерилизирате бамбукови съдове в традиционен парен стерилизатор, тъй като екстремната топлина и влажност ще съкрати живота им и е възможно да се появят пукнатини или цепнатини между отделните бамбукови ивици.

Бамбукът има антибактериални свойства и ръчното измиване с топла (не вряла) сапунена вода е достатъчно.

 

Мога ли да ползвам съдовете на Yum Yum Bamboo в микровълнова печка?

Нашите продукти не са подходящи за прекомерна топлина и трябва да се използват като съдове за сервиране на Вашето бебе или дете. 

Не поставяйте в микровълнова фурна или във фурна, високата топлина може драстично да намали живота на вашия продукт. Това се дължи на технологията на производство, при която отделните бамбукови ленти се слепват една за друга – а именно чрез висока температура и влажност.

 

Как се изработват нашите съдове?

Процесът на създаване на един бамбуков съд се състои от няколко части:

  • Бамбуковите растения се отсичат и прибират на съхранение, за да могат да изсъхнат. Може би сте забелязали, че бамбуковите съдове се различават като шарки и цвят по между си – това се дължи на факта, че по-младите растения са съответно по-светли, а по-възрастните по-тъмни.
  • След като процента влага в бамбуковия материал е на нужното ниво се престъпва към обработка. Бамбуковите трупи се режат на дължина, премахват се обръчите и се разрязват на тънки летви.
  • След това тънките летви се групират по цвят и се поставят в преса под висока температура и налягане, от където излизат бамбукови блокове
  • Тези бамбукови блокове посредством фреза се обработват (издълбават) до нужната форма.

Как да почиствам съдовете на Yum Yum Bamboo?

След като Вашето дете се нахрани, моля отсранете всички остатъци от храна. След това, следва да отделите силиконовия ринг и с вода с температура около телесната и бебешки препарат за съдове и гъбичка се почистват.

Важно е да не се оставят накиснати във вода.

Съдовете се оставят да изсъхнат, така че да не остава течност в тях.

 

Как да удължа живота на бамбуковите си съдове?

При правилна употреба съдовете на Yum Yum Bamboo са проектирани да издържат много години, но подобно на всеки друг продукт, произведен от природата, той изисква вашата грижа.

Механични наранявания.

Тежки падания, хвърляния или повтарящи се удари, могат да причинят пукнатини, нацепвания или надраскване на съдовете и може да ги направи негодни за употреба.

Удължаване на живота на съдовете

Омазняването на вашите бамбукови съдове за хранене поддържа дървото овлажнено.

Колкото повече са изложени на вода, толкова повече бамбукът изсъхва, което в крайна сметка води до напукване и разцепване.

Веднъж на няколко месеца в зависимост от употребата или по-често обилно покритие от масло овлажнява дървото, а многократното нанасяне насища слоевете, поддържайки дървото еластично и осигурява естествен блясък. Нашата лична препоръка е за използване на кокосово масло без оцветители и аромати. Достатъчно е да се създаде тънък слой по цялата повърхност, след което да се оставят да попие в дълбочина.

Измиване и съхранение

Нашите продукти са предназначени само за ръчно измиване и не са подходящи за съдомиялна машина или микровълнова печка. Добрата новина е, че бамбукът е естествено антибактериален и микробен, така че топла сапунена вода е всичко, от което се нуждаете.

При миене, моля, не забравяйте да премахнете силиконовия пръстен, за да може чинийката или купичката да изсъхнат напълно. Подобно на всеки друг естествен продукт, изложен на вода и влага за продължителни периоди, не искате плесента и мухъла да се появат, като оставяте продуктите си мокри или накиснати за продължителни периоди.

След измиване, моля, не забравяйте да оставите съдовете на проветрив сушилник, по начин позволяващ тяхното пълно изсъхване.

Как да премахна миризма от силиконовите елементи.

Един от материалите, които обичаме да използваме за хранене на децата, наред с бамбука е силиконът. Понякога в редки случай, може да се усети отчетлива миризма, но тя не се дължи на самия силиконов материал. По-скоро се причинява от хранителни елементи и препаратите за измиване на съдове, които се залепват един за друг. Силиконът е естествено гъвкав и не съдържа никакви добавени химикали, които да го направят твърд.

За щастие, има няколко метода за премахване или намаляване на всички останали миризми:

  • Измиването на силикона с лимонов сок е безопасно и ефективно решение. Това обаче може да не е необходимо през цялото време, тъй като не всички храни причиняват миризмата на силикона.
  • Содата за хляб е друга алтернатива, която може да се използва за измиване на силиконовия продукт, когато се открие миризма.
  • Варенето на силикона в продължение на пет минути след почистване също е ефективно за премахване на всяка миризма.
  • За да премахнете всяка упорита миризма, можете да изпечете силикона във фурната за два часа при 93C.
  • Можете да използвате ябълков оцет, за да почистите силиконова лъжица и да премахнете неприятната миризма. Ето как да го направите:
  • Смесете равни части ябълков оцет и вода в купа. Потопете силиконовата лъжица в сместа и я оставете да кисне поне 30 минути. След накисване изплакнете лъжицата обилно с вода и я подсушете с чиста кърпа. Ако миризмата все още е налице, повторете процеса, докато миризмата изчезне. Ябълковият оцет е ефективен естествен почистващ препарат, който може да помогне за премахване на миризмите от силикона. Не забравяйте обаче да избягвате използването на абразивни инструменти за почистване, като стоманена вата или четки за почистване, тъй като те могат да повредят повърхността на силикона.

Въпреки че, нашите силиконови продукти са подходящи за съдомиялна машина, препаратът за съдомиялна машина понякога може да причини миризма. Препоръчваме да използвате миещи течности без аромати и добавки, тъй като това ще намали шансовете за поява на дълготрайни миризми.

Имат ли сертификати за безопасност нашите съдове?

За да бъде допуснат до продажба един продукт в Европейския съюз, е необходимо той да има сертификат за проведени лабораторни изследвания във връзка с неговата безопасна употреба.

В конкретният случай, нашите бамбукови съдове имат различни сертификати с които може да се запознаете от линковете по-долу:

SGS

SGS Bowl

MSDS

LFGB

FSC

CPSIA

SKM

Безопастни ли са за използване съдовете на Yum Yum Bamboo?

Разбира се, че безопасността на храната на бебетата е от решаващо значение и затова те са произведени и тествани в съответствие с международните стандарти и регулации за безопасност на храните и са безопасни за употреба. Бамбуковите съдове за бебета стават все по-популярни поради своите екологични предимства, но също така могат да бъдат безопасни за употреба.

Според Националния център за информация за токсикология в САЩ (National Capital Poison Center), който е федерална организация за токсикологична информация, бамбуковите съдове за хранене на бебета са безопасни за употреба, когато се използват по предназначение и се поддържат подходящо. Все пак, е важно да се има предвид, че не всички бамбукови съдове за бебета на пазара са създадени равни. Някои продукти може да съдържат добавки, които да не са безопасни за хранене на бебета.

Всички съдове се изследват в независими международни лаборатории, за да гарантират, че те отговарят на изискванията за безопасност на продуктите, преди да могат да бъдат етикетирани като “безопасни за хранене на бебета”. Това включва тестване за наличие на вредни химикали, като например бисфенол А (BPA), фталати и тежки метали.

Накрая, е важно да се отбележи, че бамбуковите съдове за бебета могат да бъдат изложени на износване и да се разлагат с течение на времето. Затова е важно да следвате инструкциите за поддръжка и употреба.

Какво представляват бамбуковите съдове за бебе с вендуза?

Нашите съдове за деца са изработени изцяло от бамбук – естествен материал, който е предпочитан от родителите, които търсят екологично чисти алтернативи. Всеки детски съд е с вакуумно дъно или силиконова основа, идва с бамбукова лъжичка с мек и нежен силиконов връх. Тези съдове са в наличност като бамбукови чинийки за бебета и купички за бебета, които могат да бъдат закупени както поотделно, така и заедно, съставяйки перфектен комплект за хранене.

Системата на вакуумното дъно или на силиконовата основа осигурява стабилност на съдовете и предотвратява разливането на храната. Като родител, вероятно сте забелязали колко трудно е да запазите храната на място по време на хранене на Вашето дете. Тези съдове за деца ще Ви помогнат да намалите безредицата и да запазите повече храна в коремчето на Вашето дете. Забравете за преобърнати бебешки чинии, счупени детски купички и изгубено време за почистване след всяко хранене. Когато сте готови, просто дръпнете маркировката на силиконовата основа и съдът ще се лесно отлепи от повърхността.

Лъжиците, включени в детския комплект за хранене, са специално проектирани да отговарят на нуждите на Вашето дете. Меката повърхност на лъжицата защитава венците и зъбите, а дръжката прави храненето по-лесно и приятно, като предотвратява неудобни ъгли.

Защо да изберете бамбукови съдове за бебе?

Бамбукът е популярен избор за много родители вместо пластмаса. Главната причина за това е, че бамбукът е материал, който не отделя токсини в храната и не включва вредни елементи в състава си. Освен това, бамбукът е един от най-добрите топлоизолатори, което означава, че няма риск от изгаряне за Вашето бебе. Веселите бамбукови съдове за хранене с форма на животни като мишка или жаба предпазват детските ръчички, дори ако те се докоснат до гореща храна.

Бамбуковите съдове се почистват лесно и не изискват употребата на силни химикали или почистващи препарати, които биха могли да навредят на Вас и Вашето дете. Нашата идея е да предложим бамбукови алтернативи на стандартните, скучни пластмасови детски комплекти за хранене. Това ще позволи на Вашето бебе да получи необходимите хранителни вещества, докато се забавлява с креативните дизайни на бебешките комплекти за хранене. Формите подтикват към самостоятелно хранене и допринасят за развитието на координацията между ръцете и очите на Вашето бебе. Това е безопасен и интересен начин за развиване на двигателни функции.

Материалите, които използваме за създаването на бамбуковите съдове, имат необходимите сертификати, които гарантират качеството и безопасността им. В нашите бамбукови продукти няма пластмаса, BPA, PVC, олово или фталати.

Какво прави бамбуковите съдове перфектният избор за детски комплект за хранене?

Бамбуковите съдове са богати на антибактериални и антимикробни свойства благодарение на естествения материал, от който са направени. Това ги прави перфектни еко съдове за бебета. Но освен това, материалът върви ръка за ръка с редица други предимства, от които си струва да се възползвате.

Бамбукът е биоразградим, а за отглеждането му не се изискват пестициди или химически продукти, които вредят както на околната среда, така и на самия продукт. Освен това, факт е, че може да отнеме до 50 години да се възстанови стандартно дърво, отсечено с цел създаване на продукт от дървен материал. За разлика от тези дървета, бамбукът се нуждае само от 5 години, за да произведе около 200 бамбукови пръчки, растейки с по един метър на ден.

Този материал е изключително издръжлив, като надминава дори силата на дъба. Можете да разчитате, че детските бамбукови съдове няма да се чупят лесно, дори ако претърпят множество удари.

0